top of page
  • Mjøndalen Handel og Serviceforening

Vekst og virke i Mjøndalen

Mjøndalen Sentrum er i vekst, noe som viser seg både i etableringer av nye bedrifter og butikker, og flere spennende prosjekter med oppføring av leilighetskomplekser med lokaler til næringsvirksomhet i etasjene på gateplan. I den artikkelen kan du bli bedre kjent med tre av prosjektene.

Nedre Tverrgate 3. Foto: NBBO

Med estimert byggestart i 3. kvartal 2022 er det i skrivende stund ikke lenge til man vil se at et nytt bygg reiser seg der hvor gamle Mjøndalen Legekontor sto. NBBO skriver at "Leilighetene i NT3 består av 39 varierte leiligheter fra BRA 43 til 116 kvm. Bygget vil bli over 5 etasjer, med næringslokaler i første etasje og boliger i andre til femte etasje. Bygget vil omkranse en atriumshage med et skjermet uterom.


Leilighetene får adresse Meierigata 1 / Parkveien 6, med hovedinngang og innkjøring fra Parkveien vis a vis Mjøndalen samfunnshus" (NBBO).

Signalgården. Foto: JM Bolig.

Med torget som nærmeste nabo vil Signalgården få adresse Arbeidergata 14-18, kun et steinkast unna både KIWI og togstasjonen. "Signalgården vil ved ferdigstillelse bestå av ca. 100 delikate og moderne leiligheter fordelt på fire bygg (og) alle leilighetene har private uteplasser mot syd eller vest med gode sol- og lysforhold. Tilgjengelighet, anvendelighet, samt tilgang på gode uteoppholdsarealer har vært fokus for arkitekten gjennom hele prosessen.


Fellesfunksjoner som sykkelparkering og flotte utearealer gir muligheten til å leve et urbant byliv hvor tilgang til miljøvennlig transport, sosialt samspill og fleksibilitet i hverdagen står sentralt. I hjertet av det nye kvartalet vil det bli etablert en flott hage til glede for beboerne. Hagen vil kunne glede liten og stor med private soner og frodig beplantning." (JM Bolig).

Smiehagen. Foto: Privatmegleren Drammen

Med adresse Nedre Tverrgate 7 vil Smiehagen bestå av "46 leiligheter med store balkonger vendt mot en solrik og grønn felles hage. Bygget blir på til sammen fem etasjer, hvor det blir næringslokaler på gateplan, og leiligheter i fem etasjer. Bygget får et urbant uttrykk med fasader kledd med tegl mot gaten, mens det på andre siden, som vender ut mot en vakker bakhage, har fasader med blant annet trepanel.


Bakhagen blir selve hjertet i prosjektet, og er nøye planlagt og utviklet av landskapsarkitekter. Her skal det etableres en hage med flere soner og beplantning til glede for beboerne. Her blir det også mulighet for å lage pizza i egen steinovn. Om kvelden blir alt vakkert belyst, noe som gir en god atmosfære og skaper en lun stemning." (Privatmegleren Drammen).


Næringslokaler


Alle tre byggene vil som nevnt romme næringslokaler i første etasje, og vi i Mjøndalen Handel og Serviceforening gleder oss både til å se hvilke spennende aktører som flytter inn, og til å jobbe med de for vekst og virke i Mjøndalen. NBBO beskriver det så bra; "Mjøndalen er en tradisjonell stasjonsby som tidligere var administrasjonssentrum i Nedre Eiker kommune. Innenfor en radius på 400 meter finner du blant annet tre dagligvareforretninger, apotek, flere kafeer, restaurant og gatekjøkken. I tillegg er det kort vei til skoler og barnehager. Her finner du det meste du trenger i hverdagen innen gangavstand.


Mjøndalen ligger på sørsiden av Drammenselva og det er kort vei til store grøntområder som byr på mange flotte muligheter for de friluftinteresserte, både sommer og vinter. Finnemarka på den andre siden av elva og åsen bak Mjøndalen har et variert og familievennlig terreng, med flotte skiløper i vinterhalvåret. I åsen finner du i tillegg «Portaasen nye golfbane» som er en flott skog- og parkbane med ni hull. Fra NT3 borettslag kan du legge ut på en fottur som tar deg gjennom bebyggelse og gammelt kulturlandskap. Legg turen om Sauertippen ved det gamle kalkbruddet "Solløsbruddet" og bort til den gamle og historiske hoppbakken Vikkollen og gården Portåsen, dikteren Herman Wildenveys barndomshjem" (NBBO).


Velkommen til Mjøndalen!

bottom of page